nederlands

TAALSTAGES

VOOR JONGEREN VAN 8 TOT 18 JAAR

Taalstages te Brugge

 

Cursus + activiteiten in Vlaanderen is een begeleid programma dat jongeren de mogelijkheid biedt om zich te verbeteren in de Engelse of Franse taal.

 

Taal en Cultuur

Dit is de meest intensieve academische cursus en bevat 5 taallessen per dag, gericht op spreekvaardigheid en het voeren van gesprekken, gevolgd door excursies in en rond Brugge. Dit programma is uitermate geschikt voor jongeren die hun taalkennis wensen te verrijken en de Vlaamse cultuur wensen te ontdekken.

 

Taal en Sport

(tennis, paardrijden, windsurfen en omnisport) 4 taallessen per dag met 10 uur les in de gekozen sport en onder toezicht van gediplomeerde begeleiders.

 

Tennis: De sportlessen worden door professionele trainers gegeven in een gerenommeerde sportclub in de omgeving TC Brughia en worden uiteraard gegeven in het Engels. Een ideale manier om verdere vooruitgang te boeken in sport en taal. De tennisvelden zijn overdekt in geval van slechte weersomstandigheden.

 

Paardrijden : De manege, "De Blauwe Zaal" beschikt over twee overdekte pistes en een honderdtal paarden.

 

Omnisport: Het omnisport programma bestaat uit een mix van tennis, veldhockey, kajak, basketbal, tafeltennis, squash, voetbal, etc. Ter plaatse wordt de precieze planning aan de hand van de groepssamenstelling en de weersomstandigheden bepaald.

 

Windsurfen : Het windsurfen wordt gegeven aan groepen van 8 tot 10 deelnemers op het terrein zelf " Watersportclub VVW Brugge" (Brugge)

Al het benodigde materiaal is aanwezig (surfbord, zeil, reddingsvest). Voorwaarden voor deelname: in het bezit zijn van een zwemdiploma voor 100 meter zwemmen.

 

Gecombineerde programma’s

De student die meer tijd wenst te investeren in het verbeteren van de taal en tegelijkertijd zich wil amuseren, kan wekelijks aan een ander programma deelnemen door bijvoorbeeld één week Engels en excursies te nemen gevolgd door één week Engels en sport.

 

De lessen richten zich op het spreken in echte situaties en dit in een ontspannen sfeer om de student over de eerste angst van het spreken van een vreemde taal te halen en hem/haar een zeker automatisme in het spreken aan te leren. Naast de lessen en verschillende sporten wordt er veel aandacht besteed aan cultuur door middel van excursies en uitstapjes die vanzelfsprekend in het Engels worden begeleid.

 

Activiteiten en begeleiding

Tijdens het verblijf is er constant toezicht. In de avond worden er activiteiten georganiseerd voor de deelnemers in het Engels (films, bowling, spel zonder grenzen, tafeltennis, snooker, kicker (baby voetbal)... Onze allerjongste deelnemers worden begeleid door tweetalige leerkrachten die in geval van nood met hun kunnen spreken in hun eigen taal.

 

In de loop van de dag wordt een verslag gemaakt door de deelnemers, dit kan zijn door middel van een video, of door middel van verhalen in het Engels geillustreerd met foto’s van de diverse activiteiten. Dit verslag wordt in de te leren taal gemaakt en op het einde van de stage via email beschikbaar gemaakt.

 

De Vlaamse en Nederlandse deelnemers zullen zich begeven onder Franstalige leeftijdsgenootjes die aan het programma deelnemen om Nederlands of Engels te leren, dit leidt tot verrijkende ervaringen tussen alle deelnemers.

domein " aan de plas " BRUGGE

lakesideparadise KNOKKE

CONTACTFORMULIER


 
 
 
 

 
Frans
Engels
Nederlands
 
cultuur
omnisport
tennis
paardrijden
windsurfen
 

 
ja
nee
 
 
 
 
 
 

www.lovelanguages.be

13M

 

Marc HENRION

 

RUE LAMBERT DELAVA 14A

4530 VAUX-ET-BORSET

+ 32 495 85 84 70

 

info@lovelanguages.be